SPOTLIGHT: Ik ben er geen, ik ken er geen

In de documentaire ‘Ik ben er geen, ik ken er geen’ onderzoeken Marnix Haak en Frans Blokhuis hoe het is om op te groeien in een kerk waar de ‘ik ben er geen, ik ken er geen’ mentaliteit heerst en cisgender (jezelf identificeren met het geslacht dat je is toegekend) en hetero zijn de norm is. Marnix is een gelovig gezin in Zeeland opgegroeid en is zelf cis-hetero. Frans is homo en is net als Marnix ook in een christelijk milieu opgegroeid, al gaat hij inmiddels zelf niet meer naar de kerk.Ondanks dat er in de docu veel aandacht is voor hoe het kan zijn om binnen een kerkgemeenschap buiten de norm te vallen, gaat het uiteindelijk vooral ook over de rol die cisgender hetero mensen spelen in het in stand houden van de zwijgcultuur die nog altijd heerst in veel kerkgemeenschappen, en over de rol die zij kunnen spelen in het doorbreken van deze cultuur.


Bekijk de documentaire hier

17 keer bekeken

©2018 by We Zijn Er Wel. Proudly created with Wix.com